Omrokkering av etapper

Etappen fra Tyinkrysset til Finse ble virkelig minnerik. Folk flest er jo ikke ute på denne tiden av året, og vi har funnet flere grunner til det. Det var korte dager, holke, gjennomslagsføre avløst av hard skare hvor det var umulig å få fotfeste (løsningen ble å ake på liggeunderlaget i nedoverbakkene) for ikke å snakke om de delvis åpne elvene uten bruer. Samtidig kan november i fjellet være helt spesielt fin. Vi fikk oppleve flere kalde dager med helt klar himmel, med soloppganger og solnedganger som slår det meste annet. Kraftige smell kunne høres fra isen som la seg på vannene. Når snøen etterhvert satt seg skikkelig i denne kulda var den en drøm å forflytte seg på!

Vi kom oss til Finse før stormen. Siden det å legge ut over Hardangervidda nå ikke er særlig smart (mange store elver og massivt snøfall) utsetter vi etappen fra Finse til Haukeli. Vi drar til Haukeliseter i dag og går sørover gjennom Setesdal. Lindesnes når vi forhåpentligvis om et par uker. Om været, tid og føre tillater det, tar vi Finse-Haukelietappen like før jul, hvis ikke tar vi den litt seinere. Det begynner altså å nærme seg slutten på turen! Det er en rar følelse, og vi må bare prøve å nyte de siste ukene så godt vi kan.

PS: Sjekk ut siste middagsoppskrift under «Mat på tur», Kongshellerkylling.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>