Sponsorer

Vi er heldige som blir sponset av Alfa Sko, Nestlé og Handysize. I tillegg hjelper PetShop og Gamletorvet Sport oss med gode priser.  Dette gjør det mulig for oss å gjennomføre turen uten enda større underskudd på kontoen. Det er vi veldig glade for! Her følger en presentasjon av firmaene, og hva de hjelper oss med:

Nestlé Norge AS var viktig å få med på laget, for etter mange harde morgener hvor brent havregrøt ble presset ned, for deretter ikke holde lenger enn en times tid, måtte Rannveig prøve noe annet. En venninne med glutenallergi spiste tidvis barnegrøt fra Nestlé. Smaken ble derfor testet på kjøkkenbenken. Det var godt, så ved neste tur var det barnegrøt i sekken. Og du verden som det fungerte! Fordelene viste seg å være flere enn bare smaken:

1) Det er lett å spise. Ingen seig, slimete harvregrøtfølelse. De kommer dessuten i flere smaksvarianter. 2) Barnegrøt er veldig lett å tilberede. Vannet trenger ikke koke engang, og det er lett å lage litt ekstra hvis man er mer sulten – bare bland litt mer pulver og vann. 3) Det genererer knapt oppvask. 4) De inneholder dessuten en del vitaminer og mineraler, og viktigst 5) Barnegrøt inneholder mye energi pr vekt, og det er lett å få i seg en ganske stor mengde.

Malin har litt for mange minner rundt barnegrøt fra sin jobbing i barehagen, og foretrekker derfor frokostblanding. Her kommer Viking Helmelkspulver til nytte. Tørrmelk har vi alltid hatt i sekken, for på tur er det veldig praktisk. Det trengs både til Malins frokostblanding, og også for de middagene og godsakene vi lager som ikke er Real Turmat. Ofte skal melk tilsettes gryteposer, vaffelblandinger og lignende, og da er tørrmelk praktisk.

Kakao er vel den drikken som bidrar til mest kos på tur. Ihvertfall for sjokoladeglade jenter. Vi får kakaoposer av Nestlé, og om vi skulle gå lei kakao, eller er ekstra trøtte i trynet, kan vi drikke litt Nescafé.

ALFA SKO AS sørger for skotøy til turen.  Som medlemmer av ALFAs Expedition Team er vi blant de brukerne som gir tilbakemeldinger. En Norge på langs-tur tilsvarer omtrent 5 års vanlig bruk for en fjellsko, og våre erfaringer kan kanskje komme mange føtter til gode i årene framover.  Malin går med modellen Falk, mens Rannveig prøver Bitihorn. I tillegg har vi en leirsko hver, Capra og Capra Evolution, slik at føttene får avveksling.

 

 

HandySize har flere småting enn vi klarte forestille oss. Vanntette pakkposer, superlette silkelakenposer, mini turhåndklær, bittesmå papirblader som blir til såpe i kontakt med vann og mye, mye mer.

Vi har fått lov til å plukke det vi har behov for, og det kommer garantert til nytte. I tillegg bidrar det til å gjøre sekkene våre lettest mulig.

Det vi er mest spente på å teste er en bærbar dusj! Vi var litt skeptiske ettersom dette ikke er noe vi har hatt tidligere på tur, og det hørtes ut som det ville utgjøre en del unødvendig vekt. Men det er kun en lett pakkpose, med et bittelite dusjhode, som skal fylles med lunket vann og henges opp i et tre/ en bergskrent, eller lignende. Skal vi virkelig få dusje oss rene langt fra sivilisasjon og hytter? Det hadde vært luksus!

PetShop på Gjøvik har mer enn godt utvalg, og skulle du allikevel ikke finne det du er på jakt etter, kan sikkert Fredrik fikse det. Vistas lever godt på tørrfôr og vom herfra. Spesialtilpasset koblingsmulighet av hundebånd til hoftebeltet på sekken er en smart løsning vi har fått hjelp med.

 

Gamletorvet Sport på Gjøvik er til stor hjelp. Alt vi trenger av friluftsutstyr, når og hvor vi trenger det. Massevis av gode råd, tips og tullprat får man på kjøpet.

4 kommentarer til Sponsorer

 1. Kristin haugne sier:

  Hei Malin og Ranveig.
  Har hørt rykter fra pappa Per om turen deres (han er min kolega på HI). Høres ut som en fantastisk tur. Nyt mat pausene, sug til dere natur opplevelsene og kos dere videre. God tur (-:
  Kristin

  • rannveig sier:

   Hei,hei! Koselig at du stakk innom sida vår! Matpausene er fortsatt dagens høydepunkt, og etter hvert måltid snakker vi varmt om det neste ;)

 2. Kristin haugne sier:

  ………Så var det kommentarene til sponsorene som egentlig skulle være her!!

  Håper Alfa ikke gir dere gnagsår og viking gir dere enrgi (selv om de små posene i viking melka veldig fort går opp i liminga)!
  Gamletorvet sport er fantastiske trivelig og service innstilte (-:

  K

 3. Ragnar sier:

  Ønsker gjerne tilbakemelding på deres erfaringer med fjellsko. Sliter med at enten er skoa dårlig i form av ødelagt/utett før en sesong er gått eller at jeg får gnagsår av dem. Sistnevnte da gjerne sko uten for. De fleste bruker gjennomgarva lær som jeg synes er vanskelig å få tørka til dagen etter. Gjennombløtt lær puster ikke samma hvor mye goretex en har innafor! Prøvd mange forskjellige, bla Alfa uten å bli overbevist.

  Ragnar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>